Programma ik & mijn nieuwe lijf®

Heb jij een nieuw lijf? Door ziekte, door een ongeval, door verandering van gewicht,  van levensfase? Of heb jij een andere fysiek ingrijpende verandering ondergaan? Dan kan dat voelen alsof jij jezelf niet meer helemaal herkent. Het maakt niet uit of het heel recent is gebeurd, jaren geleden of door de jaren heen beetje bij beetje. Een blijvende verandering van gezondheid, van jouw lijf, haalt je uit balans, zowel fysiek, mentaal, emotioneel als energetisch. Dingen die voorheen vanzelfsprekend voor je waren, zijn dat ineens niet meer. In je werk, in je relatie, in je leven. “Wie ben ik met mijn nieuwe lijf?” is een wezenlijke vraag die je aardig bezig kan houden. Het is een pittig proces onder ogen te zien wat jouw nieuwe normaal  is, de balans in jezelf te hervinden en te rouwen om het normaal dat jij zo goed kende. Het is hard werken om jezelf opnieuw te ontdekken en te blijven staan voor wie jij bent. Hoe blijf je met jezelf en met anderen in verbinding in dat nieuwe normaal? Wat is daar voor nodig?

Ik heb dit proces zelf doorlopen na mijn verlies van gezondheid. Ik ontdekte op een dag dat ik verwijderd was van mijn nieuwe lijf en besloot tot een proces van hereniging, van heling. Ik en mijn nieuwe lijf  is voor mij veranderd in louter IK.

Mijn proces van heling heeft mij gemotiveerd het totaalprogramma IK & MIJN NIEUWE LIJF® te ontwikkelen.  Een krachtig hulpmiddel op weg naar jouw authentieke zelf met jouw nieuwe lijf. Naast mijn persoonlijke ervaring én mijn expertise op het gebied van veranderprocessen heb ik mij verdiept in wetenschappelijk onderzoek naar Rouw, Verlies en Ervaring van Gezondheid. Al die informatie heb ik op een praktische, overzichtelijke en gestructureerde wijze gebundeld zodat jij er in jouw dagelijks leven ook écht wat aan hebt.

Het programma IK & MIJN NIEUWE LIJF®  is opgebouwd uit verschillende activiteiten. Dit zijn de mogelijkheden:

Cursus IK & MIJN NIEUWE LIJF®

De cursus IK & MIJN NIEUWE LIJF® biedt een gestructureerde ondersteuning voor jouw proces van heling na verlies van gezondheid, waarin je samen met medecursisten op pad gaat. Het doel van de cursus is het schrijven van jouw persoonlijke handleiding voor jouw nieuwe normaal. Hierdoor krijg je weer regie over jouw leven en de keuzes die daarbij horen.

Wat gaan we doen? We doorlopen in drie maanden tijd de fases van Rouwen, Aannemen, Aanvaarden en Herijken. We kijken naar Verlies én naar Herstel. We brengen jouw perspectief op Gezondheid in kaart. Jij gaat jouw handleiding ontwerpen voor jouw nieuwe normaal.  Het is een interactieve cursus met een prettige mix van theorie en praktijk. Tijdens de bijeenkomsten krijg je praktische opdrachten aangereikt die je alleen of samen met een mede-cursist kan doen. Jouw verhaal is daarin steeds het uitgangspunt. In de cursusmap staan ook opdrachten om thuis mee aan de slag te gaan.

De maximale groepsgrootte is 8 personen, zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht én tegelijkertijd voor leren van en met elkaar.

Praktische informatie:

  • Individuele intakesessie voorafgaand aan de cursus;
  • Zes bijeenkomsten van 3,5 uur;
  • Individueel eindgesprek na afloop van de cursus;
  • Een uitgebreide cursusmap met compacte theoretische achtergrond en praktische opdrachten;
  • Kort contact per mail tussen de bijeenkomsten door naar behoefte;
  • Koffie, thee en water;

Duur: 3 maanden
Locatie, tijden en data vind je in de agenda

Individuele coaching & begeleiding IK & MIJN NIEUWE LIJF®

De cursus IK & MIJN NIEUWE LIJF® is een groepsproces. Dat is voor veel mensen prettig. Als dat voor jou anders is of je geeft de voorkeur aan een individueel traject, eventueel  samen met jouw partner, vriend(in) of familielid, bied ik het programma aan in de vorm van individuele coaching & begeleiding. Hier staat jouw/jullie persoonlijke proces centraal. De inhoud, de intensiteit, het tempo en de duur van het traject is geheel aangepast op jouw situatie. Wil je meer informatie hierover? Stel je vraag via het contactformulier.

Opstellingengroep IK & MIJN NIEUWE LIJF®

Plotselinge, blijvende verandering van jouw lijf, door ziekte, een ongeval of anderszins, kan een traumatische ervaring voor jou zijn of zijn geweest. Deze ingrijpende gebeurtenis kan jou achterlaten met gevoelens van onmacht, angst en verdriet, ongeacht hoe lang of hoe kort het geleden is. Als er ergens in ons systeem een deel is dat die gevoelens bij zich draagt en ze niet meer wil voelen, hebben we de neiging om allerlei overlevingsstrategieën in stelling te zetten en het ‘pijnlijke deel’ af te splitsen en te isoleren. Dit merk je door ‘er niet meer over te praten’, of ‘je groot houden als je écht heel moe bent of pijn hebt’, ‘je regelmatig een dagje ziek melden op je werk met een ‘kleine verkoudheid’’. En dat kost heel veel energie. Energie die je beter kunt besteden aan dingen die je leuk vindt en waar je gelukkig van wordt.

Dit mechanisme is lastig om in je eentje te doorbreken. De nieuwe opstellingsmethode interactieve zelfresonantie (izr), die is gebaseerd op de door Prof. Dr. Franz Ruppert ontwikkelde Identity oriënted Psychotraumatheory and – therapy (IoPT), is een zeer goed werkende methode om op jouw tijd en tempo weer één te worden met jouw nieuwe lijf. Ik ben opgeleid om deze methode toe te passen.

VERENIG JE MET JOUW NIEUWE LIJF EN (HER)SCHRIJF JOUW HANDLEIDING VOOR HET LEVEN IN JOUW NIEUWE NORMAAL.

Als je niet zeker bent welke keuze voor jou het meest dienend is, neem gerust contact met me op. Dan kijken we samen wat jou het beste past.